Goede Praktijken

Bedrijven of organisaties die deelnemen aan het Charter implementeren jaar na jaar acties die kunnen inspireren.

 
Deceuninck NV site Hooglede - Gits

Bij de opstart van de recyclage werd er geen automatisch transport ingepland  tussen de verschillende productiestappen. Dit was een volledig nieuwe afdeling waar nog geen concrete zaken gedefinieerd waren: welke kwaliteit kunnen we halen, welke toepassingen zijn er, ...

 
Milcobel cvba Kallo

Milcobel voerde in de vestiging in Kallo een systeem van zelfroostering in, eerst op proef en nu definitief.

Dupontcheese n.v.

Nieuwe productiemedewerkers stromen het bedrijf in via het interimkantoor Unique. Vroeger kregen de kandidaten, bij het gesprek met Unique, alleen een film met de algemene hygiëneregels in de voedingsindustrie te zien. 

 
Parmentier Autobus

Het zelfroosteren is gestart als experiment in de zomer van 2015. Begin 2016 heeft het bedrijf de beslissing genomen om definitief dit systeem in te voeren voor bepaling van de planning van de busritten.

 
InterWest vzw

InterWest is aangesloten bij de het samenwerkingsinitiatief ‘Veurne@work’. Het is een bedrijvenvereniging voor de bedrijven op de industrieterreinen van Veurne.

Veurne@work staat voor:

VULKOPRIN

Een duaal traject is een nieuwe onderwijsvorm waarbij de leerlingen de leerstof niet enkel op de schoolbanken verwerven maar ook in het bedrijf.

't Veer

De nieuwe productieruimte en kantoren van Veer 5 werden in gebruik genomen in september 2016.

In deze nieuwbouw werden diverse elementen van duurzaam bouwen verwerkt. Oa:

 
't Veer

't Veer heeft in de cyclus 2016-2017 een aantal projecten uitgevoerd die het sociaal en maatschappelijk engagement van het bedrijf onderstrepen.

 
Kamo

Tijdens het jaar krijgen de medewerkers op geregelde tijdstippen een coaching. Er zijn 2 types van coaching: individuele coaching en groepscoaching.

DistriMedia

Op diverse palletlocaties lagen beperkte aantallen van kleinere te picken items (lage volumes). Door in een bestaande palletstelling verschillende kleinere vertikale opbergvakken in textiel te hangen, zijn er meer pickingplaatsen per m² en kunnen de artikelen ergonomisch gepickt worden.

Pagina's