SUBSIDIEOPROEP Elektrische Fietsen

Van 11 tot 25 september 2017 wordt er een nieuwe subsidieoproep gelanceerd vanuit de Vlaamse Overheid (Beleidsdomein Energie).

Oa. het gebruik van elektrische tweewielers (lees oa. elektrische fietsen) voor logistiek of woon-werkverkeer wordt hierbij gepromoot.

Er kan maximaal 150.000 euro subsidie per project verleend worden; waarbij oa. projectwerking voor 80% gesubsidieerd wordt en 50% van de meerprijs voor de aankoop van een elektrisch tov traditioneel “voertuig”. 
Inhoudelijk wordt ingezet op vier thema's:

  • Thema 1: integratie van EV's (m.i.v. FCEV) in het energiesysteem (capaciteit van de grids versus slim laden)
  • Thema 2: gebruik van lichte elektrische voertuigen voor logistiek en woon-werkverkeer (reeds voor wagens en vaartuigen; nu focus op lichte elektrische voertuigen en tweewielers !)
  • Thema 3: communicatie over en uitbouw van een community voor EV-rijders (creatie van een forum dat als bijkomende stakeholder wordt opgenomen bij het beleid)
  • Thema 4: het opzetten van deelsystemen voor particulieren met zero-emissiewagens van gemeenten en bedrijven (autodelen van zero-emissiebedrijfswagens met particulier gebruik buiten de kantooruren)

Een beoordelingscommissie beoordeelt de projectdossiers en maakt een selectie. 
De projecten krijgen een uitvoeringstermijn van 2 jaar.  
De aanvragers die subsidie krijgen, worden hiervan op de hoogte gebracht.
Voor meer info en aanvraag http://www.milieuvriendelijkevoertuigen.be/projectsubsidie