West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen

Wat?

Het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen is een hulpinstrument om duurzaam ondernemen concreet vorm te geven en te werken aan continue verbetering van de prestaties op milieu, sociaal en economisch vlak. In 2017 is het West-Vlaams charter duurzaam ondernemen vervangen door het Voka charter duurzaam ondernemen. Het Voka charter duurzaam ondernemen wordt nu aangeboden in elke Vlaamse provincie. Meer info over het Voka charter duurzaam ondernemen.

Via het ondertekenen van het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen engageren bedrijven en organisaties zich om een actieplan te realiseren rond 10 thema’s. Tijdens een jaarlijkse evaluatie beoordeelt een team van onafhankelijke deskundigen de resultaten en denkt het evaluatieteam constructief mee over aandachtspunten en verbeteropties. Bij een positieve evaluatie ontvangen de organisaties een jaarcertificaat op een feestelijke academische zitting. Elke organisatie kan deelnemen aan het Charter, onafhankelijk van de grootte en sector.

Waarom deelnemen?

  • Duurzaam ondernemen wordt gestructureerd aangepakt;
  • De invoering van het ‘meten is weten’-principe leidt tot inzicht en verbetering van de prestaties;
  • Het initiatief zorgt voor sensibilisatie en betrokkenheid van de werknemers en een betere externe communicatie;
  • Mogelijkheid tot ervaringsuitwisseling met gelijkgestemde bedrijven;
  • De externe audits brengen verbeteringsmogelijkheden aan het licht;
  • Uitbouw van een duurzaam imago;
  • Deelname betekent een motor voor continue verbetering!

Initiatiefnemers:

Het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen is een initiatief van de POM West-Vlaanderen, VOKA KvK West-Vlaanderen en Bureau Veritas Certification. Het wordt ondersteund door de Provincie West-Vlaanderen.